De roasted bellpepper pasta saus

Geroosterde paprika pastasaus

Een van de belangrijkste dingen in een maaltijd met pasta is de saus. Dit is de smaakmaker van het gerecht. Een goede pasta voegt natuurlijk ook een betere textuur toe maar als je saus niet goed is kun je dat niet compenseren met een geweldige pasta. Een van de pasta sauzen die wij heer erg lekker vinden in Geroosterde paprika pastasaus. Deze saus heeft een volle nootachtige smaak door de paprika knoflook ui en cashewnoten.

De paprika`s, cashews, rode ui en knoflook voordat ze geroosterd zijn
De paprika`s, cashews, rode ui en knoflook voordat ze geroosterd zijn

Het kost wat tijd om een lekkere pasta saus op tafel te zetten maar dan heb je ook wat. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om de pasta saus in een grotere hoeveelheid te maken en in te vriezen. De geroosterde paprika pastasaus kun je namelijk erg goed invriezen. Als je de ingevroren pastasaus wil eten kun je hem het beste de avond van tevoren uit de vriezer halen en op kamertemperatuur laten ontdooien. Daarna warm de saus kort door in een pannetje en kook je de pasta. Op die manier heb je een heerlijke avondmaaltijd in een erg korte tijd op tafel! De pastasaus bewaren we dan in deze vershoudbakjes van curver!

De basilicum in de food processor
De basilicum in de food processor

Paprika`s zijn een van de groente die wij altijd in de zomer in de tuin hebben staan. Hierdoor gebeurt het dus wel eens dat we in een week 12 rijpe parika`s hebben, dan is deze pasta saus de ideale oplossing om geen rijpe vruchten te hoeven we

Geroosterde paprika pastasaus

Een van de belangrijkste dingen in een maaltijd met pasta is de saus. Dit is de smaakmaker van het gerecht. Een goede pasta voegt natuurlijk ook een betere textuur toe maar als je saus niet goed is kun je dat niet compenseren met een geweldige pasta. Een van de pasta sauzen die wij heer erg lekker vinden in Geroosterde paprika pastasaus. Deze saus heeft een volle nootachtige smaak door de paprika knoflook ui en cashewnoten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 Personen

Equipment

  • Foodprocessor

Ingrediënten

  • 4 rode of gele paprika`s
  • 1 tablespoons olijfolie
  • 5 knoflooktenen
  • 1 uien
  • 1/4 cup cashews
  • een hand vol basilicum
  • Peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snij de paprika`s in de lengte door en verwijder de zaadjes
  • Plaats de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en smeer in met olie
  • Bak voor 25 minuten in een voorverwarmde oven
  • Pel de tenen knoflook en maak de uien schoon
  • Leg de knoflook, uien en cashews op een extra bakblik en bak voor 10 minuten mee.
  • Verwarm ondertussen een grote pan water waarin je de potten voor de saus kunt uitkoken.
  • Doe de paprika`s in een hittebestendige schaal en laat ze afkoelen.
  • Doe de paprika`s cashews knoflook uien en basilicum in een blender of foodprocessor en maal totdat het romig is.
  • Verwarm de saus met wat water in een grootte pan en laat even doorkoken.
  • Proef en voeg zout & peper toe naar smaak
  • Kook de pasta volgende de instructies van d everpakking
  • Wij doen de pasta na dat deze is afgegoten altijd in de pan met saus en mengen dit door elkaar
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept