De vegan stir-fry met groene curry

Vegan stir-fry met groene curry

Dit recept is simpel, maar ook zo lekker en boorde vol groente. Het is een recept wat je eigenlijk niet kan verpesten! De Vegan stir-fry met groene curry zou je trouwens ook goed met vegetarische stukjes kunnen maken als je geen tempé kan vinden in de supermarkt.

Wat is tempé?

Tempé is gemaakt van soja bonen, net zoals tofu is. Tempé zijn gefermenteerde soja bonen met behulp van de Rhizopus-schimmel. Dit proces zorgt ook voor de stevige structuur van de tempé.

Tempé leent zicht er erg goed voor om gemarineerd te worden, of om in kleine stukjes door een wok gerecht te doen door dat tempé tijdens het bakken zijn structuur goed bebouwd.

Tempé heeft van zichzelf geen sterke smaakt, daarom is het belangrijk om met een smaakvolle curry te werken of een goede marinade.

De Ingrediënten van de vegan stir-fry met groene curry
De Ingrediënten van de vegan stir-fry met groene curry

Variatie met Vegan stir-fry met groene curry

Dit gerecht heeft door de curry een milde pittigheid, als je van pittig eten houd raad ik je aan om er nog een chilipeper aan toe te voegen aan de stir-fry met groene curry.

Met de groente die in dit gerecht gaan kan je ook erg goed variëren. Zo kun je in plaats van de sperziebonen ook goed sugarsnaps gebruiken, de champignons zijn te vervangen door cantharellen of door aubergineblokjes. Ook zou je erg goed mais kunnen toevoegen in dit gerecht, doe dit wel pas op het laatste zodat de mais zijn knapperigheid wel behoud.

Vegan stir-fry met groene curry

Dit recept is simpel, maar ook zo lekker en boorde vol groente. Het is een recept wat je eigenlijk niet kan verpesten! De Vegan stir-fry met groene curry zou je trouwens ook goed met vegetarische stukjes kunnen maken als je geen tempé kan vinden in de supermarkt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord champignon, courgette, gember siroop, groene curry, paprika, sperziebonen, tempé, ui, vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 375 gram tempé
  • 3 tablespoon groene curry
  • 1/2 courgette
  • 200 gram champignons in kwarten
  • 1 paprika gesneden
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 ui in halve ringen
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 cup water
  • 1 teaspoon gember siroop

Instructies

  • Begin met het fruiten van de ui zodra de ui aangefruit is bak je de paprika en champignons mee tot dat de champignons geslonken zijn.
  • Voeg nu de boontjes toe samen met de groene curry, de gembersiroop en het water.
  • Roer het geheel door elkaar en zorg dat de groene curry goed verspreid is door de pan.
  • Als het 5 minuten geprutteld heeft voeg je de courgette, knoflook en de tempe toe.
  • Laat het geheel nog 10 minuten doorwarmen en dan is het klaar om op te scheppen
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept