De kikkererwten chili

Rijke kikkererwten chili

Rijke kikkererwten chili is een van die gerechten die ik kan eten in de zomer en in de winter. Het smaakt altijd goed. In de zomer maken we het wel altijd met verse tomaten uit de tuin in plaats van onze tomaten die we geweckt hebben.

Wij gebruiken sinds 1 jaar eigenlijk alleen nog maar gedroogde kikkererwten. Dit betekent dat de kikkererwten niet geweekt en gekookt in een blik zitten. Wij bestellen ze eens per jaar bij een groot verkoper, dan worden ze geleverd in netzakken, net zoals je aardappelen koopt bij een boer. De kikkererwten bewaren wij in glazen weckpotten. Als we kikkererwten willen eten zetten we ze de avond voor dat we ze gaan eten in de week. We gebruiken 130 gram voor 2 personen, ongeweekt. Op de dag zelf spoelen we ze na en koken we ze voor 30 a 45 minuten. Nu zijn de kikkererwten klaar om gebruikt te worden alsof ze uit blik komen.

De Ingrediënten van de kikkererwten chili
De Ingrediënten van de kikkererwten chili

De rijke kikkererwten chili is een gerecht waar heerlijk veel groente in zit. Je kunt er ook nog andere groente aan toevoegen zoals bijvoorbeeld bleekselderij dit zorgt voor een leuke extra kleur en vezels toe aan het gerecht.

Mocht je zin hebben in een broodje bij de kikkererwten chili dan raad ik je aan om eens te kijken naar mijn recept voor krokante gietijzeren flatbreads. Deze platte broden zijn heerlijk bij dingen zo als chili en curry. De flatbreads zijn krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Heerlijk om een stukje van af te scheuren en te dopen in je chili.

Kikkererwten chili

Rijke kikkererwten chili is een van die gerechten die ik kan eten in de zomer en in de winter. Het smaakt altijd goed. In de zomer maken we het wel altijd met verse tomaten uit de tuin in plaats van onze tomaten die we geweckt hebben.
Wij gebruiken sinds 1 jaar eigenlijk alleen nog maar gedroogde kikkererwten. Dit betekent dat de kikkererwten niet geweekt en gekookt in een blik zitten. Wij bestellen ze eens per jaar bij een groot verkoper, dan worden ze geleverd in netzakken, net zoals je aardappelen koopt bij een boer. De kikkererwten bewaren wij in glazen weckpotten. Als we kikkererwten willen eten zetten we ze de avond voor dat we ze gaan eten in de week. We gebruiken 130 gram voor 2 personen, ongeweekt. Op de dag zelf spoelen we ze na en koken we ze voor 30 a 45 minuten. Nu zijn de kikkererwten klaar om gebruikt te worden alsof ze uit blik komen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken zuid-amerikaans
Trefwoord champignon, mais, paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 200 gram champignons
  • 1 blikje mais
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram wortels
  • 1 blik kikkererwten
  • 5 tenen knoflook
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 tablespoon paprikapoeder
  • 1/4 teaspoon chilipoeder

Instructies

  • Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen en maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
  • Schil en halveer de wortels snij de wortels daarna in plakjes.
  • Zet een pan met een dikke bodem met een deksel op het vuur en laat deze warm worden met olie er in
  • Fruit de ui in de pan, na een paar minuten voeg je de wortels toe.
  • Laat dit vijf minuten bakken en roer regelmatig.
  • Maak ondertussen de champignons en de knoflook schoon en snij de champignons in kwarten.
  • Voeg nu de paprika, champignons en de knoflook toe, je kunt de knoflook heel fijn snijden of in de knoflookpers uit persen.
  • Bak het geheel voor 10 minuten en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en nog 300 milliliter water.
  • Laat het geheel voor een half uur stoven met het deksel op de pan.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept