De huisgemaakte pasta nadat het gekookt is

Huisgemaakte pasta

Huisgemaakte pasta is niet alleen makkelijk te maken, het is ook nog erg veelzijdig. Denk aan een lekkere pasta carbonara of een pasta garnalen met knoflook en bieslook. Twee totaal verschillende smaken maar in de basis hetzelfde pasta. Deze gerechten kun je nog lekkerder maken door de gedroogde pasta van de winkel te vervangen met een lekker huisgemaakte pasta.

De ingrediënten van de huisgemaakte pasta
De ingrediënten van de huisgemaakte pasta

Het voordeel aan pasta zelf maken is dat je maar vier ingrediënten nodig hebt:

  • Tarwe bloem
  • Olijfolie
  • Zout
  • Ei

De meeste mensen hebben deze ingrediënten standaard in huis. De volgende keer dat je pasta wilt eten, maar je hebt geen gedroogde pasta in huis kun je het dus gewoon zelf maken! Daarnaast heeft vers gemaakte pasta meer smaak dan gedroogde pasta!

Mocht je helemaal fan zijn geworden van het maken van je eigen pasta kan je altijd een pastamachine kopen, dit maakt het uitrollen van het deeg makkelijker en het snijden van de pasta consistenter. Op deze manier maak je altijd dezelfde pasta. De pastamachines zijn er in verschillende prijsklasse, bij het kopen van een pastamachine is het verstandig om te letten op de klem die aan de pasta machine goed samenwerkt met het werkblad in je keuken. Daarnaast kun je letten op de soort accessoires die bij de pastamachine zitten. Wat voor soort pasta kan de machine allemaal maken?

Huisgemaakte Pasta

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord bloem, pasta
Voorbereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Meng de bloem, ei zou en olijfolie in een grote beslagkom.
  • Kneed het deeg voor minimaal 10 minuten goed door tot het een elastisch deeg is.
  • Laat het deeg een half uur rusten.
  • Rol het uit met bloem en snij het in de gewenste dikte, let wel op dat je het niet te dik snijd, de pasta zet nog uit zodra je deze gaat koken.
  • Kook de pasta voor 3 minuten, proef voor het afgieten of het goed gaar is..

Notities

Je kunt de pasta ook laten drogen, dan kun je de pasta een week bewaren. Wel kan je je pasta pas opbergen als hij goed droog is.
Bewaren is een goed afgesloten container op een koele donkere plek.
KokenKoken

1 gedachte over “Huisgemaakte pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept