Joshep Joshep maatcups

Maatgeving cups table- en tea-spoon

Als je vaker recepten opzoekt op het internet dan zul je het valt wel eens tegen gekomen zijn, maatgeving cups table- en tea-spoon. Als je het voor de eerste ziet kan het verwarrend zijn, maar als je het eenmaal weet is het simpel. We gebruiken in veel van onze recepten de maatcups van Joshep & Joshep. Dit doen we omdat het afmeten met de maatcups snel en consistent is. Maar soms kun je ze beter niet gebruiken.

Wanneer wel te gebruiken

  • Vloeistoffen af te meten.
  • Kruiden afmeten voor recepten.

Vloeistoffen zijn goed af te meten met de maatcups omdat dit om inhoudsmaten gaat. Dit werkt op kleine hoeveelheden beter dan met een maatbeker omdat je in een maatbeker van 1 liter niet goed de kleine hoeveelheden in kan zien. Als je bijvoorbeeld 15 milliliter nodig hebt, is dit lastig af te meten in een maatbeker van 1 liter. 15 milliliter is de inhoud van een tablespoon.

Joshep Joshep maatcups
Joshep Joshep maatcups

Wanneer niet te gebruiken

  • Bakken waarbij het op de gram aankomt.
  • Ingrediënten die makkelijk samengeperst kunnen worden.

Het gaat hier specifiek om recepten waar het nauw komt met hoeveel je er in doet. Hier gaat het bijvoorbeeld over het bakken van brood, bij dit soort recepten kun je beter geen gebruik maken van de maatcups voor bloem of meel. Dit is omdat bloem en meel gemakkelijk samengeperst kunnen worden. Zo heb je al snel vijf tot tien gram verschil in je maatcup zitten en klopt je recept niet meer.

OXO Maatbeker
OXO Maatbeker

conclusie maatgeving cups table- en tea-spoon

Zoals je leest heeft maatgeving cups table- en tea-spoon voor- en na-delen. We gebruiken onze maatcups in veel van onze recepten zoals bijvoorbeeld onze Krokante gietijzeren flatbreads en Yoghurt met walnoten en fruit. Twee totaal uiteenlopende recepten, maar voor allebei zijn de maatcups erg handig.

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *