De flatbreads op net uit de pan aan het afkoelen

Krokante gietijzeren flatbreads

Een lekker bijgerecht wat wij graag eten bij onze curry’s en masala’s is krokante gietijzeren flatbreads. Dit recept is gemakkelijk te maken terwijl de curry op het vuur staat te pruttelen. Dit omdat er maar 6 ingrediënten in zitten, en dit is als je het water en het zout als los ingrediënt telt.

De Ingrediënten van de flatbreads
De Ingrediënten van de flatbreads

De krokante gietijzeren flatbreads maken wij altijd met de helft bloem en de helft meel. Hierdoor worden de flatbreads iets machtiger en smaakvoller, dit is ook erg fijn voor al je de flatbreads bij de lunch wilt eten.

Probeer deze Flatbreads eens samen met een lekker curry of masala zoals: Hartige flespompoen curry, One Pan Mexican Quinoa of als broodje voor heerlijk simpel stoofvlees

Je hoeft de flatbreads niet in een petromax skillet te bakken als je deze niet hebt. Je kunt het in iedere pan met een dikkere bodem doen. De dikkere bodem van de pan zorgt er voor dat de warmte gelijkmatig word verdeeld. Dit zorgt er voor dat je een mooier bak resultaat krijgt.

Let wel op met het bakken in pannen met een antiaanbaklaag. In dit recept word weinig olie gebruikt bij het bakken. Sommige pannen met een antie-aanbaklaag kunnen hier niet goed tegen en zullen hierdoor sneller slijten.

Gietijzeren skillet flatbreads

Een lekker bijgerecht wat wij graag eten bij onze curry's en masala's is krokante gietijzeren flatbreads. Dit recept is gemakkelijk te maken terwijl de curry op het vuur staat te pruttelen. Dit omdat er maar 6 ingrediënten in zitten, en dit is als je het water en het zout als los ingrediënt telt.
Gang Bijgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord bakpoeder, gist, olijfolie, volkoren bloem, volkoren meel, water, zout
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 flatbreads

Equipment

  • Gietijzeren skillet

Ingrediënten

  • 1 1/2 cups volkoren bloem
  • 1 1/2 cups volkoren meel
  • 2 teaspoon bakpoeder
  • 1 1/2 teaspoon zout
  • 3 tablespoons olijfolie
  • 1 cup koud water

Instructies

  • Doe de bloem, het bakpoeder n het zout in een grote beslagkom en mix dit goed door elkaar.
  • Voeg de olijfolie en meg dit goed door het deeg.
  • Voeg het water toe aan het bloem mengsel en kneed dit tot een zacht deeg. Het deegmoet niet plakken, als het deeg te nat is kun je een beetje bloem toevoegen.
  • Pak het deeg in verhoud folie, of in een afsluitbaar bakje en laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Verwarm een gietijzeren skillet voor op het fornuis.
  • Deel het deeg op in 10 gelijke stukken, kneed ieder stuk tot een grove cirkel en 5 mm dik is.
  • Als de pan goed heet is voeg je de olie toe om in te bakken, verspreid de olie in de pan met een stuk keukenrol.
  • Bak het brood in delen in de gietijzeren pan, geef het brood op iedere kant zoon 2 a 3 minuten.
  • Vet de pan na het bakken op nieuw in met wat olie en keukenrol
KokenKoken

8 gedachten over “Krokante gietijzeren flatbreads

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept