De Vegetarische dumplings net uit hun stoommandje

Vegetarische dumplings

The Bearded Chef en ik houden ervan om gerechten uit verschillende keukens te proberen. En we vinden het fijn om veel vegetarisch te eten. Zodoende hebben wij dus dit recept voor vegetarische dumplings.

De ingrediënten voor de Vegetarische dumplings
De ingrediënten voor de Vegetarische dumplings

In de beschrijving heb ik geschreven dat dit een ontzettend leuk recept is om op date-night te maken. Dit is omdat The bearded chef en ik dit doen. The bearded chef maakt de wrappers en ik maak het groentemengsel en samen vullen we ze op het gemakje. Vaak onder het genot van een glaasje sake.

Voor deze vegetarische dumplings kun je foodprocessor gebruiken. The bearded chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Vegetarische dumplings

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord champignon, lente ui, rodekool, tofu, wortel
Voorbereidingstijd 20 uur
Bereidingstijd 15 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • stoommand
  • Ronde koekjes vorm

Ingrediënten

Voor de wrappers

  • 1 ei
  • 1/2 cup water
  • 2 cups bloem
  • ½ teaspoon zout

Voor de vulling

  • 250 gram tofu
  • 2 lente uien kleingesneden
  • 1 wortel geraspt
  • ¼ rode kool fijn gesneden
  • 6 middelgrote kastanje champignons
  • ¼ cup soja saus
  • ½ teaspoon sambal
  • 3 tenen knoflook geraspt of fijngesneden
  • 1 tablespoon honing of agave
  • 1 tablespoons pindakaas
  • 3 tablespoons sesamolie
  • ½ teaspoon sesamzaadjes

Voor de dip saus

  • 3 tablespoon soja saus
  • 1 tablespoon rijstazijn
  • 1 tablespoon agave siroop
  • ¼ tsp sesam olie
  • ½ tsp sambal oelek

Instructies

Voor de vulling

  • Snij de tofu in plakken en leg de plakken tussen keukenpapier en leg er iets zwaar op zodat al het water eruit kan.
  • Snij de rode kool heel fijn of maal de rode kool fijn in een foodprocessor. Rasp de wortel of maal de wortel fijn in een foodprocessor.
  • Snij de kastanje champignons en de lente ui fijn. Deze kunnen niet in een foodprocessor.
  • Haal de tofu uit het keukenpapier en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de rode kool, wortel, champignons, lente ui met de tofu in een grote kom of schaal.
  • Meng de soja saus, sambal, knoflook, agave, pindakaas, sesamolie en sesamzaadjes in de schaal met de groenten.
  • Zet nu aan de kant

Voor de wrappers

  • Meng in een grote kom de bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet langzaam in het ei en het water. Meng goed. Als het mengsel te droog is, doe er dan 1 teaspoon water per keer bij tot het een elastisch deeg is.
  • Snijd het deeg in twee aparte ballen. Dek de 1 van de balletjes af ​​met een vochtige doek.
  • Snijd de andere bal in vier gelijke stukken. Rol de stukken dun uit en steek dan met de ronde koekjes vorm zo veel mogelijk rondje uit.
  • Pak de schaal met groente mengsel erbij en vul de wrappers 1 voor 1 met een teaspoon groente mengsel. Vouw de wrappers dubbel en knijp de bovenkant dicht.
  • Zet een pan met water op het vuur en zet het stoommandje daarin. Leg de dumplings in het stoommandje voor 12 tot 15 minuten.
  • Maak de dipsaus in een klein schaalje terwijl de dumplings liggen te stomen.
  • Haal de dumplings uit het stoommandje en serveer de dumplings op een groot bord met de dipsaus erbij
  • Eet smakelijk.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept