De Vegetarische enchilada's net uit de oven

Vegetarische enchilada’s

Vegetarische enchilada’s zijn heerlijk voor elke dag. The Bearded Chef en ik eten graag Mexicaans en dit is toch wel onze favoriet.

De ingrediënten voor de Vegetarische enchilada's
De ingrediënten voor de Vegetarische enchilada’s

Al een tijdje hebben wij een nieuwe keuken gadget die wij erg prettig vinden werken, namelijk deze knoflook rasp. Met deze rasp kan je de knoflook makkelijk erg fijn maken. Hierdoor heb je geen grote stukken knoflook in je gerecht en word de smaak goed verdeeld. De rasp is ook erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld verse gember te raspen, hierbij moet je tegen de lange vezels in raspen die in de gember zitten zodat die kapot gerasp worden.

Voor de saus voor de vegetarische enchilada’s kun je foodprocessor gebruiken. The Bearded Chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.

Vegetarische Enchilada’s

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord apple cider vinegar, champignon, knoflook, paprika, zwarte bonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Wrap vulling

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 klein blik mais
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 250 gram geraspte kaas
  • 4 volkoren wraps xl
  • Peper en zout

enchilada saus

  • 3 tablespoons olijfolie
  • 6 tenen knoflook geraspt
  • 1 teaspoon chili poeder
  • 2 teaspoons komijnzaad
  • 2 teaspoons oregano
  • 1 teaspoon paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teaspoon apple cider vinegar
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verhit olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg knoflook, chilipoeder, komijn, oregano, paprikapoeder en een paar snufjes zout en peper toe.
  • Kook gedurende 2 minuten, onder regelmatig roeren. En voeg daarna de tomatensaus toe. Pureer met een staafmixer de saus glad. Voeg een scheutje appelciderazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat rustig koken.
  • Snij de paprika en champignons klein en bak op middelhoog vuur gaar. Combineer bonen, maïs, het grootste deel van de geraspte kaas, de gebakken paprika en champignons, ½ cup enchiladasaus en zout en peper in een grote kom.
  • Giet 1 cup enchiladasaus op de bodem van een ovenschaal.
  • Vul tortilla met 1/4 van de vulling, rol enchilada’s op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  • Ga verder met de overige tortilla’s tot ze gevuld zijn.
  • Giet de resterende saus over enchiladas en top met cheddar kaas.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten of tot de kaas is gesmolten en de saus bubbelt.
KokenKoken

1 gedachte over “Vegetarische enchilada’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept