De chocomelk

Ouderwets lekkere chocomelk

In deze winterse maanden als het buiten guur en kil is vinden The Bearded Chef en ik het leuk om onszelf te verwennen en verwarmen met ouderwets lekkere chocomelk. Een variatie van deze ouderwets lekkere chocomelk heb ik ooit als klein meisje bij mijn oma gedronken. Ik kan mij nog herinneren dat ik toen mijn oma vroeg om lekker chocomelk. Mijn oma kocht in die tijd geen pakken chocomelk simpelweg omdat ze dat nooit dronk. Mijn oma heeft mij die keer op het aanrecht gezet en laten zien hoe zij de chocomelk maakte die haar oma met haar dronk. Ik vond het maar een gek gezicht. Het zag er heel anders uit als ik gewend was maar het smaakte zo veel lekkerder.

De ingrediënten voor de chocomelk
De ingrediënten voor de chocomelk

De eerste keer dat ik het zelf maakte voor The Bearded Chef en ik was het geen koude gure wintermaand, maar waren we op vakantie in frankrijk. We hadden beide zin in iets zoet en ik had zin om iets te drinken te maken. Na wat gerommel in de kasten kwam ik de cacao poeder tegen en herinnerde ik mij weer die dag bij mij oma.

Het heeft mij wel een paar keer gekost om de juiste verhoudingen te vinden en er voor te zorgen dat de melk niet ontzettend aanbrand. Ik heb gemerkt dat voor mij een emaille steelpan het beste werkt. Vooral het tuitje van zo´n pan vind ik een erg handig. Als tip wil ik jullie nog meegeven, eet bij deze ouderwets lekkere chocomelk een stukje winterse appelkruimeltaart. Want dan kan je winterse middag niet meer stuk.

Eet smakelijk, 

-xxx- The Wiccan Sous-Chef 

Ouderwets lekkere chocomelk

Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Trefwoord chocolade, melk, suiker
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 15 gram cacao poeder
  • 250 milliliter melk
  • 10 gram suiker

Instructies

  • Doe de cocoa en de suiker in een mok en roer 50 mililiter melk door heen
  • Verwarm de overige melk rustig in een pannetje. Laat de melk niet koken en roer met een spatel zodat er geen vlies vormt.
  • Giet de warme melk beetje bij beetje in de mok met het cacao papje en roer goed door
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept