De Pasta met Champignons en Courgette

Pasta met champignons en courgette

De pasta met champignons en courgette hebben wij vorig jaar ontdekt toen onze courgetten planten heel veel begonnen te produceren. Hierdoor hadden wij erg veel courgettes en gingen we nieuwe gerechten proberen. Sinds die tijd eten we dit gerecht geregeld en kijken we uit naar onze nieuwe courgette oogst van dit jaar.

De ingrediënten voor de Pasta met Champignons en Courgette
De ingrediënten voor de Pasta met Champignons en Courgette

Dit is een smaakvolle simpele pasta die ook erg goed te bereiden is op de camping. Voor dit recept heb je maar twee pannen nodig. Één voor het koken van de pasta en één pan voor het bakken van de groente. Dat bespaart weer op de afwas.

Sinds kort hebben wij een nieuwe keuken gadget die wij erg prettig vinden werken, namelijk deze knoflook rasp. Met deze rasp kan je de knoflook makkelijk erg fijn maken. Hierdoor heb je geen grote stukken knoflook in je gerecht en word de smaak goed verdeeld. De rasp is ook erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld verse gember te raspen, hierbij moet je tegen de lange vezels in raspen die in de gember zitten zodat die kapot gerasp worden.

De pasta met champignons en courgette is een snel te bereiden die erg lekker is op een warme zomerdag. Je kan de pasta nog avontuurlijker maken door er bijvoorbeeld stukjes gegrilde kip aan toe te voegen of de rucola te vervangen met een sla melange. Op die manier kun je dit gerecht ook precies op jou smaak aanpassen.

Pasta met champignons en courgette

De pasta met champignons en courgette is erg goed te bereiden op de camping. Voor dit recept heb je maar twee pannen nodig.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord champignon, courgette, knoflook, pasta, rucola
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 Personen

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1/2 courgette
  • 3 knoflooktenen
  • 40 gram pompoen pitten
  • 2 a 3 tablespoons truffelolie
  • 125 gram rucola
  • 80 gram Grana Padano Kaas of een vergelijkbare harde kaas

Instructies

  • Rooster de pompoenpitten kort in een pan zonder olie en zet ze daarna apart, je kunt hier het beste een pan voor pakken zonder antiaanbaklaag.
  • Snij de knoflook fijn, de kastanje champignons in plakjes en snij de courgette eerst in de lengte door de helft, snij die helft daarna nog een keer door de helft zodat je een vierde van de courgette hebt. Snij die vervolgens in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons.
  • Voeg de knoflook en courgette toe en bak deze 7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bereid ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking.
  • Voeg de truffelolie toe aan de pan met groenten, roer deze er goed doorheen en zet daarna het vuur uit.
  • Verdeel de rucola over 2 borden, schep de pasta er overheen en daarna de groenten. Garneer met Grana Padano kaas en de pompoenpitten.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept