De Hamburger van rundergehakt

Hamburgers van rundergehakt

Bij hamburgers denken mensen vaak aan fastfood ketens of de diepvries variant van de supermarkt. Maar deze hamburgers van rundergehakt zijn totaal niet zo! Deze lekkere dikke hamburgers zijn vol van smaak en heerlijk smeuïg. Als je van een pittige hamburgers houd kan je er nog voor kiezen om door het vlees nog een paar jalapeño pepers te kneden. Deze snij je dan fijn en kneed je door het vlees heen. Als je voor een extra spicy burger wilt maken kun je bij het beleggen van je burger ook nog een paar jalapeño pepers op de hamburger doen.

De Hamburger van rundergehakt klaar om te bakken
De Hamburger van rundergehakt klaar om te bakken

Voor de hamburgers van rundergehakt gebruiken wij altijd 100% rundergehakt. Rundergehakt is smaak voller dan varkensgehakt, rundergehakt heeft wel als nadeel dat het sneller droog is en minder smeuïg is als varkensgehakt. Hierom is het goed om het gehakt niet te lang te bakken.

Voor dat je de hamburgers gaat bakken moeten ze eerst laten rusten. Als je de hamburgers laat rusten in de koelkast worden de hamburgers steviger en vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.

Wij bakken de hamburgers altijd in ozne Petromax skillet, maar je kunt de hamburgers in iedere pan bakken met een dikke bodem. De dikke bodem van de pan zorgt er voor dat de warmte van het fornuis goed verdeelt word door de hele pan en het vlees gelijkmatigere gegaard word.

De Hamburgers van rundergehakt zijn erg goed te combineren met huisgemaakte friet en een knapperige vegan coleslaw. De combinatie van de frisse coleslaw met de smaakvolle hamburgers vinden wij altijd heerlijk!

Hamburgers van rundergehakt

Bij hamburgers denken mensen vaak aan fastfood ketens of de diepvries variant van de supermarkt. Maar deze hamburgers van rundergehakt zijn totaal niet zo! Deze lekkere dikke hamburgers zijn vol van smaak en heerlijk smeuïg.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord champignon, chiazaad, chilipoeder, paprika, paprikapoeder, sojasaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 hamburgers

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teaspoon gemberpoeder
  • 20 druppels worcestersaus
  • 1 teaspoon paprikapoeder
  • 1/2 teaspoon chilipoeder
  • 2 teaspoon sojasaus
  • 8 tablespoons paneermeel/broodkruimels
  • 2 ei
  • Peper en zout

Voor de gebakken groente

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 200 gram champignons

Voor er bij

  • 2 hamburger broodjes of ander soort broodjes naar keuze
  • Saus naar keuze knoflook/andalouse/sambal
  • salade
  • jalapeño

Instructies

  • Maak de ui schoon en sniper deze de ui ga je door het gehakt heen kneden dus laat ze niet te groot.
  • Doe het gehakt in een grote meng kom, maak een kuil in het midden en doe hier alle ingrediënten in.
  • Meg het gehakt goed door elkaar tot er een compacte egale massa ontstaat, zorg dat de kruiden niet op een plaats zitten.
  • Mocht het gehakt mengsel nog erg nat zijn voeg dan nog een teaspoon paneermeel toe. Dit zorg er voor dat het mengsel minder vochtig word.
  • Doe het gehakt in een vershoudbakje of pakt het wikkel het in verhoudfolie en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast.
  • Pak een pan om de groente in te bakken, bak de groente even aan met wat olie en houd de gebakken groente warm terwijl je de hamburgers bakt.
  • Zet een gietijzeren pan op het vuur en strooi er wat zout in (of een pan met antiaanbaklaag, dan geen zout maar wel olie). Verdeel de hamburger massa in 4 delen. Maak er een mooi bolletje van en druk dit plat maar niet al te plat. Hij mag best 2-3 centimeter hoog zijn.
  • Zodra de pan warm is gaan de hamburgers in de pan. Laat de ene kant rustig bakken en na ongeveer 2-3 minuten, draai je ze om. De hamburger moet goed loslaten van de pan. Bak de andere kant net zo lang . Na nog aan beide kanten ongeveer 4 minuten gebakken te hebben, is deze klaar. De hamburger voelt nog veerkrachtig als je er met je vinger op drukt, maar als je hem open snijd moet hij niet meer rood zijn van binnen.
  • Leg de hamburgers ingepakt in aluminium folie even aan de kant om te rusten, ongeveer 2 minuten.
  • Je kan de broodjes alvast open snijden en even kort toasten in de pan, hierdoor word de binnenkant van de broodjes wat krokanter.
  • Belg de hamburgerbroodjes met de saus, de groente en natuurlijk de hamburger, serveer met een lekkere frisse salade of coleslaw er bij.

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept