Het Torentje van bietjes met appel

Torentje van bietjes met appel

Dit is een recept, torentje van bietjes met appel, wat geïnspireerd is door mij vader. Hij heeft ook een website met erg veel lekkere recepten. Gewoon Lekker Eten. Waarschijnlijk komt daar mijn passie voor koken ook vandaan. Graag wil ik deze passie met jullie delen, daarom ook ben ik deze blog begonnen en publiceer ik samen mijn mijn partner iedere week lekkere en leuke recepten.

De bietjes die hier op de foto staan zijn de laatste bietjes die wij uit eigen tuin hebben kunnen oogsten. De bieten oogst was dit jaar niet erg best door het eerst veel te droge en daarna veel te natte weer. Maar daar gaat het vandaag niet om. De eerste keer dat we dit recept hebben gegeten heb ik het gemaakt met bietjes en peren uit eigen tuin. Dit was ons toen zo goed bevallen dat we het nog vaak hebben gemaakt. Bijna alle bietjes die we hebben geoogst dit jaar zijn in dit gerecht gegaan.

De ingrediënten voor het Torentje van bietjes met appel
De ingrediënten voor het Torentje van bietjes met appel

Dit recept maak je het makkelijkste met een set kookringen. In deze ringen kun je het torentje op bouwen, door de stamper die er bij zit kun je ver voor zorgen dat je een stevige basis hebt. Hierdoor zal je toren niet snel omvallen. Je kunt dit recept ook zonder de kookringen maken, pak dan bijvoorbeeld een rond schaaltje met een rechte rand.

Als je veel in de keuken werkt merk je dat je messen best snel bot worden. Ik hoor vaak van mensen dat ze dan maar op zoek gaan naar een nieuw mes. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig, met een paar simpele technieken kun je je messen scherper houden en zorgen dat ze vele mate langer mee gaan. Wil je hier meer over lezen kijk dan snel naar: Werken met scherpe messen.

Torentje van bietjes met appel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 2 Personen

Ingrediënten

  • 300 gram rode bietjes
  • 1 appel of peer
  • 1 kleine ui
  • 5 augurken
  • 3 tablespoons vegan mayo
  • Peper en zout

Instructies

Als je gebruik maakt van verse bietjes van de groenteboer of uit eigen tuin bijvoorbeeld

  • Snij het loog van de bietjes af en was de bietjes.
  • Kook de bietjes voor 30 minuten en haal het vel van de bietjes af

Als je gebruik maakt van gekookte bietjes of nadat je de bietjes gekookt hebt

  • Snij de bietjes in kleine blokjes van een halve centimeter, denk er wel aan om ronde plakjes te bewaren voor de top van het torentje. Doe de bietenblokjes in een kom.
  • Snij de appel/peer en de augurken in blokjes van een halve centimeter en voeg deze toe aan de kom waar de bietenblokjes inzitten.
  • Snipper de ui fijn en voeg deze toe aan de kom waar de bietenblokjes inzitten.
  • Meng alles in de kom door elkaar met en voeg hier de mayo aan toe en breng op smaak zout en peper.
  • Pak twee schaaltjes die ongeveer zo groot zijn als de plakjes biet die je apart hebt gehouden
  • Doe onderin ieder schaaltje een plakje biet en vul de rest van het schaaltje met het bieten mengsel
  • Laat de bieten torentjes opstijven in de koelkast voor 2 uur.
  • Na twee uur leg je een bord op z’n kom op het schaaltje en draai je in een soepele beweging het schaaltje en het bord om. Zo stort je het torentje.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept