De Ingrediënten van de hot coconut veggies

Hot Coconut Veggies

The bearded chef en ik zijn ontzettend fan van indiaans eten. We vonden het alleen erg lastig in het begin. Veel van het Indiaanse eten wat we kenden was uit pakjes en zakjes. En dat is iets waar wij niet echt van houden. Onze hot coconut veggies zit dus ook vol met kruiden die wij hebben gekocht bij verschillende toko´s.

De hot coconut veggies zijn erg lekker met zelfgemaakte flatbread, dit recept hebben wij vorige week op de website geplaatst.

Onze liefde voor indiaans eten is aangewakkerd toen wij in Brussel op vakantie waren. Toen wij aankwamen hoorden wij van mensen in de buurt dat er een indiaans foodfestival zou zijn dat weekend. Natuurlijk waren The bearded chef en ik nieuwsgierig. Ik kan mij nog herinneren hoe onwijs lekker het rook toen we het gebouw instapte. Het rook naar vele kruiden zoals kurkuma, paprika en knoflook. We hebben onze ogen uitgekeken naar al het lekkers wat er verkocht werd. En daar hebben we besloten om vaker indiaans eten zelf thuis te maken. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk.

Het indiaanse foodfestival was meerder dagen en daarom hebben we verschillende dingen kunnen proberen. Een van de lekkerste dingen die we daar aten was een masala waar kikkererwten in zaten. The bearded chef en ik hebben die masala gedeeld met een stuk flatbread. Deze hot coconut veggies is onze eigen twist van die masala uit Brussel.

De Hot Coconut Vegies
De Hot Coconut Vegies

Voor dit recept gebruiken wij altijd onze Gietijzeren braadpan. Deze braadpan is gecoated met emaille, hierdoor brand de pan minder snel aan is is deze makkelijker af te wassen. Het voordeel van het gietijzer is dat het de warmte goed verdeeld door de hele pan, hierdoor krijg je geen hete plekken in de pan waar het eten op kan aanbranden.

Hot coconut veggies met bulgur

Een lekker Indiaanse gerecht vol met kruiden en groenten. Hot coconut veggies is heerlijk met bulgur of flatbreads.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord champignon, kikkererwten, olijfolie, paprika, sperziebonen, tomatenblokjes, ui, veganistisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Gietijzeren braadpan

Ingrediënten

  • ½ rode/gele paprika(s) in stukken gesneden
  • ½ groene paprika in stukken gesneden
  • 10 kastanje champignons
  • 100 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 2 uien
  • 1 tomatenblokjes a 400 gram
  • olijfolie
  • 1 tablespoon hele komijnzaad
  • 1 tablespoon garam masala
  • 1 teaspoon zout
  • 1 teaspoon kurkuma
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 300 gram gewelde kikkererwten
  • ½ tablespoon chilipoeder optioneel
  • 1 handje verse koriander optioneel
  • 1/3 cup bulgur

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan.
  • Voeg de hele komijnzaden toe.
  • Zet een pan met water op het vuur. Zodra het kookt kun je de bulgur eraan toevoegen. Kook de bulgur zolang als op de verpakking staat
  • Als de komijnzaden gaan ruiken voeg je de uien toe en bak je ze toe ze goudbruin zijn.
  • Voeg het blik tomatenblokjes, zout, kurkuma en chilli poeder toen.
  • Voeg de champignons en de sperziebonen toe. Voeg eventueel nog wat water toe zodat de bonen onder water staan. Kook voor zo’n 5 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en de paprika’s toe en laat het zo’n 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de garam masala toe en voeg ook de verse koriander toe.
  • Eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept