De Oosterse Kippengehakbelletjes met sprezibonen en bulgar

Oosterse sperziebonen met kippengehakt

The Bearded Chef en ik hebben al best wel wat recepten op onze website staan maar dit is echt 1 van mijn favorieten. Oosterse sperziebonen met kippengehakt is een gerecht wat in een handomdraai op tafel staat. Na een lange dag werken is dat erg prettig. Wij maken dit dus ook het meeste op dagen dat The Bearded Chef en ik vergaderingen hebben.

De ingredenten voor de oosterse kippengehakt balletjes
De ingrediënten voor de oosterse kippengehakt balletjes

Voor dit recept moet je eigenlijk de knoflook klein snijden. Maar sinds een tijdje hebben wij een nieuwe keuken gadget die wij erg prettig vinden werken, namelijk deze knoflook rasp. Met deze rasp kan je de knoflook makkelijk erg fijn maken. Hierdoor heb je geen grote stukken knoflook in je kippengehakt en word de smaak goed verdeeld. Ook moet de peper erg fijn gesneden worden. Helaas kan dat niet met de knoflook rasp. Trust me ik heb het geprobeerd. Het werkt niet. Wat wel goed werkt is Werken met scherpe messen.

Ik ben, net als The Bearded Chef, gek op sperziebonen. Dus zodra de sperziebonen in het seizoen zijn eten we 1 a 2 keer een recept waar ze in zitten. Sperziebonen zijn ook een goede bron van vitamine B11, laag in calorieën en relatief hoog in vezels. Het liefst zouden The Bearded Chef en ik zelf sperziebonen kweken zodat we elk jaar oosterse sperziebonen met kippengehakt kunnen eten.

Eet smakelijk, 

-xxx- The Wiccan Sous-Chef 

Oosterse sperziebonen met kippengehaktballen

The Bearded Chef en ik hebben al best wel wat recepten op onze website staan maar dit is echt 1 van mijn favorieten. Oosterse sperziebonen met kippengehakt is een gerecht wat in een handomdraai op tafel staat. Na een lange dag werken is dat erg prettig. Wij maken dit dus ook het meeste op dagen dat The Bearded Chef en ik vergaderingen hebben.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Trefwoord bulgur, kippengehakt, knoflook, peper, sojasaus, sperziebonen, vissaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram kipgehakt
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode pepper
  • 1/4 cup sojasaus
  • 1/4 cup vissaus
  • 1/3 cup bulgur

Instructies

  • Haal de pitjes uit de chilipeper en snij hem klein
  • Snij de knoflook klein
  • Meng de knoflook en de chilipeper goed door het kipgehakt.
  • Draai nu 6 of 8 gehaktballetjes, als het teveel plakt helpt het als je je handen even vochtig maakt.
  • Zet de balletjes een minuut of 20 in de koelkast.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en doe de sperziebonen er in.
  • Wacht tot het water weer kookt en laat de boontjes ongeveer 5 minuten koken tot ze beetgaar zijn(even proeven of ze gaar zijn), giet ze daarna af.
  • Kook de bulgur volgens de verpakking
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kipgehaktballetjes ongeveer 10 minuten totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Mix ondertussen de olijfolie, de vissaus en de sojasaus door elkaar.
  • Doe deze mix bij de gehaktballetjes en voeg ook de sperziebonen toe (zorg dat je pan niet te heet is, anders gaat het erg spetteren).
  • Warm het geheel nog even een minuut of 2 door.
  • Schep het op een bord en eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept