De vegan nacho's klaar om te eten

Vegetarische nacho’s

Vegetarische nacho’s een heerlijke snack voor ’s avonds op de bank bij een goede film of serie. Of bij een uitgebreid Mexicaanse style diner. Wij maken deze nacho’s ook wel eens als avond eten als we geen zin hebben om uitgebreid te koken. Het fijne aan dit recept is dat je het erg makkelijk kan uitbreiden met meer groeten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd makkelijk een paprika toevoegen of wat extra bosui boven op de nacho’s doen.

De ingrediënten van de vegan nacho's
De ingrediënten van de vegan nacho’s

Als je nog eens een leuk tapas menu wilt maken is dit zeker een goede om er tussen te zetten, je kunt het dan erg goed combineren met een pittige pasta met koriander uit de oven en wat kleine zachte taco`s met jackfruit, ik heb nu alweer zin om het te gaan maken! Zodra ik deze recepten heb uitgewerkt zal ik ze met jullie delen zodat jullie ook dit heerlijke feestmaal kunnen maken.

Eigenlijk word dit recept nog lekkerder als je zelf je eigen vegetarische gehakt maakt voor de vegetarische nacho’s. Op dit moment zijn wij aan het experimenteren met het beste recept voor vegetarisch gehakt. Ik hoop dit binnen kort te publiceren op de website zodat jullie dit ook kunnen proberen! En ja, ik weet het. Vegetarisch gehakt is helemaal geen gehakt. Maar meestal gaat het bij gehakt ook helemaal niet om de smaak, ik ken maar weinig mensen die gehakt zonder kruiden of specerijen echt lekker vinden. Het gaat om de textuur die het gehakt toevoegt aan het recept, en laten we de textuur van gehakt nu erg goed kunnen na maken met linzen en walnoten bijvoorbeeld!

Een ruime ovenschaal is ideaal om deze nacho’s te maken. Wij gebruiken altijd de 27 centimeter Pyrex ovenschaal met deksel deze schaal is gewoon lekker groot en rechthoekig. En als je nog wat overhebt kan je de deksel op de schaal doen en het in de koelkast bewaren.

Vegan Nacho`s

Vegetarische nacho's een heerlijke snack voor 's avonds op de bank bij een goede film of serie. Of bij een uitgebreid Mexicaanse style diner. Wij maken deze nacho's ook wel eens als avond eten als we geen zin hebben om uitgebreid te koken. Het fijne aan dit recept is dat je het erg makkelijk kan uitbreiden met meer groeten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd makkelijk een paprika toevoegen of wat extra bosui boven op de nacho's doen.
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord kaas, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gram vegetarische gehakt
  • 170 gram tortilla chips
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • jalapenopeper plakjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 70 gram tomaten puree
  • 400 gram tomaten blokjes
  • 1 teaspoon gedroogd koriander blad
  • 1 teaspoon gedroogde oregano
  • 2 teaspoon paprika poeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven onder warmte.
  • Maak de ui en de knoflook schoon, snij de in halve reginen en snij de knoflook fijn.
  • Doe de knoflook en de ui in een grote koeken pan en fruit het geheel in olijfolie.
  • Voeg hierna het gehakt toe en bak dit volgens de instructies gaar.
  • Voeg bij het gehaktmengsel de tomaten pure en de tomaten blokjes toe, samen met de kruiden en roer dit goed door.
  • Laat dit een minuut of vijf inkoken zodat het vocht van de tomatenblokjes wat is gereduceerd.
  • Doe in een ovenschaal als eerste het gehakt mengsel met de saus, doe hier boven op de nacho chips samen met de jalapeno peper plakjes naar smaak en de kaas.
  • Plaats de ovenschaal In de oven en bak voor 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept