De flatbread met de pulled pork en de coleslaw

Pulled pork

Pulled pork is een van die recepten die ik al heel lang wil proberen. Toen ik nog in de stad werkte haalde ik vaak op donderdag tussen de middag een broodje pulled pork. Hier was ik altijd erg fan van, maar sinds ik niet meer in de stad werk heb ik het eigenlijk niet meer gegeten. Dit was tot afgelopen weekend toen we besloten dat het tijd was om weer wat lekkers te maken in de keuken. Eerst zijn we langs de slager geweest om een mooi stuk varkensschouder te halen, daarna weer snel terug naar huis om het vlees te marineren.

Bij dit recept heb ik een La trappe Quadrupel dit is een donker en rijk biertje, in plaats van een Quadrupel kan je ook een dubbel gebruiken. Het gaat voornamelijk om de volle en rijke smaak van het bier.

Ik heb het recept gemaakt in onze Dutch Oven, dit is niet nodig. Je kunt hier iedere ovenschaal voor gebruiken die je kunt afsluiten met een deksel. Het deksel zorgt er voor dat je tijdens het bakken niet zo veel vocht verliest.

Ik heb de pulled pork geserveerd op de gietijzeren flatbreads die ik al eerder heb gepubliceerd samen met wat vegan coleslaw.

Pulled pork

Pulled pork is een recept wat veel tijd kost, deze tijd is gelukkig wel voornamelijk wachttijd. Gelukkig is het eindresultaat het wel waard, heerlijk sappig vlees op een warm broodje.
Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord olijfolie, varkensprocureur
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 5 uur
Porties 4 broodjes

Equipment

  • Dutch oven

Ingrediënten

  • 500 gram varkensprocureur

Voor de dry rub

  • ¼ teaspoon chilipoeder
  • 1 teaspoon knoflookpoeder
  • 2 teaspoon paprika poeder
  • ½ teaspoon zout
  • 1 teaspoon donkere basterd suiker
  • Peper naar smaak

Voor in de oven

  • La trappe Quadrupel
  • olijfolie

Voor de saus

  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 tablespoon sojasaus
  • 2 tablespoon donkere basterd suiker
  • 2 tablespoon apple cider vinegar

Voor de broodjes

  • barbecue glaze
  • flatbreads
  • coleslaw

Instructies

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamer temperatuur kan komen.
  • Doe een beetje olijfolie in de dutch oven en verwarm de dutch oven voor in de oven op 130 graden boven en onder warmte.
  • Mix alle ingrediënten voor de dry rub in een schaaltje en smeer daarna het vlees in, zorg dat het vlees aan alle kanten goed gecoate is.
  • Als de oven op temperatuur haal je de pan uit de oven (let op, de pan kan heel warm zijn).
  • Giet nu het flesje bier leeg in de pan en leg daarna het vlees er in.
  • Doe het deksel terug op de pan en zet de pan terug in de oven. Laat het vlees vier uur in de oven garen.
  • Na vier uur controleer je het vlees, als het vlees al uit elkaar valt is het klaar met garen, mocht dit niet zo zijn zet het vlees voor een half uur terug en controleer het dan opnieuw.
  • Pak het vlees in aluminium folie en laat het voor een half uur rusten.
  • Kook ondertussen het vocht uit de dutch oven verder in tot het een dikke jus word, dit wordt je basis voor de barbecue saus.
  • Voeg de sojasaus, de tomatenpuree, de basterdsuiker en de apple cider vinegar toe aan het kookvocht en roer het geheel goed door elkaar.
  • Na de rust periode van het vlees pak je twee vorken en trek je het vlees zo veel mogelijk uit elkaar.
  • Meng de saus door het vlees en beleg de broodjes met het vlees.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept