De Adana kebabs met flatbeard en de pittige knoflook saus

Stevige Adana kebabs met flatbreads

Dit recept voor stevige adana kebabs maken wij van half-om-halfgehakt. Half-om-halfgehakt is minder vet en smaakvoller dan varkensgehakt maar, het gehakt het droogt niet zo snel uit als als rundergehakt. Let wel op bij het kopen van gehakt, gemengd gehakt is niet hetzelfde als half-om-halfgehakt. Half-om-halfgehakt is namelijk vast gelegd in de Europese warenwet als een combinatie van 50% varkens- en 50% runder-gehakt met een afwijking van 10%. Gemengd gehakt is niet opgenomen in de Europese warenwet en kan dus andere percentages van beide soorten gehakt bevatten.

De ingrediënten van de stevige adana kebabs
De ingrediënten van de stevige adana kebabs

Het leuke aan stevige adana kebabs is dat je kan variëren met de groente die je bij dit gerecht doet. Net zoals dat je kunt variëren met de sauzen en waar je de adana kebabs op eet. Afgelopen week hadden wij geen zin om flatbreads te maken bij onze adana`s en we hadden geen wraps meer in huis. Toen hebben we de adana`s met frietjes gegeten, dit was trouwens ook erg lekker! We hadden namelijk nog wel een portie Huisgemaakte friet in de vriezer!

Zelf hou ik er van om mijn wrap of flatbread met adana kebabs net iets pitter te maken, dit doe ik dan vaak met onze ingemaakte pepers. Dit zijn chilipepers die we in de zomer hebben geoogst en met azijn hebben ingemaakt. Hierdoor kunnen we het hele jaar door genieten van onze eigen pepers. Aankomende zomer zodra we weer pepers hebben in de tuin zal ik het recept publiceren. Dan kunnen jullie ook zelf genieten van je eigen ingemaakte pepers.

Stevige Adana kebabs

Dit recept voor stevige adana kebabs maken wij van half-om-halfgehakt. Half-om-halfgehakt is minder vet en smaakvoller dan varkensgehakt maar, het gehakt het droogt niet zo snel uit als als rundergehakt. Let wel op bij het kopen van gehakt, gemengd gehakt is niet hetzelfde als half-om-halfgehakt. Half-om-halfgehakt is namelijk vast gelegd in de Europese warenwet als een combinatie van 50% varkens- en 50% runder-gehakt met een afwijking van 10%. Gemengd gehakt is niet opgenomen in de Europese warenwet en kan dus andere percentages van beide soorten gehakt bevatten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Trefwoord champignon, courgette, flatbreads, gehakt, knoflook, komijn, paprika, paprikapoeder, wraps
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de adana

  • 250 gram gehakt
  • 1/2 groene peper
  • 2 knoflooktenen
  • 1 teaspoon sumack
  • 1/2 teaspoon paprikapoeder
  • 1 teaspoon komijnpoeder
  • 1/2 paprika
  • zout & peper

Voor de gebakken groente

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 200 gram champignons
  • 1/2 courgette

Voor er bij

  • 4 wraps
  • 4 flatbreads
  • saus naar keuze knoflook/andalouse/sambal

Instructies

  • Snij de paprika in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de paprikastukjes en alle kruiden toe.
  • Meng de ingrediënten goed.
  • Dek af en laat rusten voor minsten 2 a 3 uur.
  • Bak de groenten in een koekenpan met olie tot dat ze gaar zijn.
  • Verdeel het gehakt op in 12 of 16 stukken.
  • Laat een gietijzeren pan opwarmen en bestrijk de pan met olie.
  • Schroei de ballen dicht op hoog vuur, maximaal 3 min per kant.
  • Controleer of de balletjes gaar zijn door er 1 door te snijden.
  • Maak de wraps/flatbreads op met de gebakken groente, de adana en de saus en verwarm deze nog even in een contactgril of grillpan
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept