De Rode linzen curry met twee flatbreads

Rode linzen curry

De rode linzen curry is naar onze mening erg lekker. Deze curry is heerlijk verwarmend en daarom ook perfect voor een regenachtige dag. Door de verschillende kruiden die in de curry gaan heeft het een lekker en complexe smaakt. In dit recept gebruiken wij altijd gedroogde linzen. Hierdoor geven de linzen tijdens het koken zetmeel af wat voor een natuurlijke binding van de curry zorgt.

Door het toevoegen van de kokosmelk in de curry word het recept romig, maar blijft het toch veganistisch. De linzen in het gerecht zorgen ervoor dat je nog wel de benodigde eiwitten binnen krijgt.

De ingrediënten voor de Rode Linzen Curry
De ingrediënten voor de Rode Linzen Curry

Voor dit recept gebruiken wij altijd onze Gietijzeren braadpan. Deze braadpan is gecoate met emaille, hierdoor brand de pan minder snel aan is is deze makkelijker af te wassen. Het voordeel van het gietijzer is dat het de warmte goed verdeeld door de hele pan, hierdoor krijg je geen hete plekken in de pan waar het eten op kan aanbranden. Een goede pan maakt dit overheerlijk eenpansgerecht helemaal makkelijk om te maken.

Deze curry is heerlijk samen met bijvoorbeeld Krokante gietijzeren flatbreads, de flatbreads zijn erg makkelijk te maken en heerlijk om te dopen in de curry.

Rode Linzen curry

De rode linzen curry is naar onze mening erg lekker. Deze curry is heerlijk verwarmend en daarom ook perfect voor een regenachtige dag. Door de verschillende kruiden die in de curry gaan heeft het een lekker en complexe smaakt. In dit recept gebruiken wij altijd gedroogde linzen. Hierdoor geven de linzen tijdens het koken zetmeel af wat voor een natuurlijke binding van de curry zorgt.
Door het toevoegen van de kokosmelk in de curry word het recept romig, maar blijft het toch veganistisch. De linzen in het gerecht zorgen ervoor dat je nog wel de benodigde eiwitten binnen krijgt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord champignon, linzen, paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 tablespoon kokosnoot olie
  • 4 knoflooktenen
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 chilipeper
  • 1/2 teaspoon gemalen koriander zaad
  • 1 teaspoon ground komijn
  • 1 teaspoon garam masala
  • 1 teaspoon ground kurkuma
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1/2 cup verse koriander

Curry

  • 2 teaspoons curry poeder

Of de volgende kruiden

  • 3 bolletjes gemalen piment
  • 1/2 teaspoon gemalen venkelzaad
  • 1/4 teaspoon gemalen nootmuskaat
  • 1/4 teaspoon gemalen chilipoeder
  • 1/2 cup rode linzen
  • 500 milliliter groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 tablespoon limoensap
  • 1/2 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 paprika

Instructies

  • Was de linzen in koud water tot het was water schoon is. Laat de linzen daarna uitlekken in het vergiet.
  • Pak een grote hapjes pan of een diepe gietijzeren pan doe hier de kokosolie in en verwarm deze pan op middel hoog vuur.
  • Zodra de kokos olie warm is voeg je de ui, knoflook gember en chilipeter toe en kook dit voor twee minuten. Roer regelmatig zodat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de komijn, koriander curry poeder, kurkuma, garam masala, zout toe en kook voor 30 tot 60 seconden tot de kruiden beginnen te ruiken. Roer ook bij deze stap regelmatig zodat het niet aanbrand.
  • Voeg de groente bouillon toe en schraap met een houte spatel de gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
  • Voeg de linzen en de tomaten toe aan het geheel en roer goed door. Verlaag het vuur en dek de pan af met een deksel.
  • Kook het geheel voor 20 a 25 minuten tot de linzen gaar zijn. Mochten de linzen nog niet gaar zijn na 25 minuten voeg dan eventueel extra bouillon toe en kook controleer na 5 minuten nogmaals of de linzen gaar zijn.
  • Verwijder het deksel van de panen en voeg de kokosmelk toe, proef het geheel en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Laat het eten zonder deksel nog 5 a acht minuten pruttelen zodat er meer van het vocht verdamp en de saus wat dikker word.
  • Voeg de limoensap en de grof gesneden koriander toe en roer dit door het eten. Zet het vuur hierna uit.
  • Serveer de curry met bijvoorbeeld rijst of met zelfgemaakte flatbreads.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept