Het knoflook breekbrood net uit de oven

Knoflook breekbrood

Dit recept voor knoflook breekbrood is bij ons niet meer weg te denken. We eten graag zelfgemaakte soep zoals onze zelfgemaakte Franse uiensoep, romige champignonssoep of tomaten-knoflook soep. En daar bak ik graag wat bij want zeg nou zelf wat is lekkerder dan zelf gemaakt breekbrood bij zelfgemaakte soep.

De ingrediënten voor het knoflook breekbrood
De ingrediënten voor het knoflook breekbrood

In het recept staat dat het deeg opgedeeld word in 16 maar wij maken het vaak met 20. Ik vind het namelijk erg leuk om het breekbrood in een bepaalde vorm neer te leggen. De individuele stukken worden daardoor wel kleiner maar hoe leuk is het om met Valentijnsdag een knoflook breekbrood hartje te hebben. En met kerst maakt ik van dit breekbrood ofwel een ster ofwel een kerstboompje. Dit is dus een recept waar je al je creativiteit in kwijt kan.

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.

Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Knoflook breekbrood

Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord gist, kaas, knoflook, olijfolie, suiker, zout
Bereidingstijd 40 minuten
rusttijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram bloem plus extra voor het bestuiven van je werkblad
  • 200 gram volkoren meel
  • 7 gram droge gist
  • 1 teaspoon suiker
  • 1 teaspoon zout
  • 200 ml warm water
  • 5 tablespoons olijfolie
  • 4 tenen knoflook heel fijn
  • ± 50 gram geraspte parmazaanse kaas

Instructies

  • Meng het water met de droge gist en laat even rusten zodat er schuim op het water kan onstaan.
  • Doe ondertussen de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Schenk het gistwater en de 2 tablespoons olijfolie bij de bloem.
  • Meng de ingrediënten totdat het een samenhangend mengsel is.
  • Kneed het met de handpalmen goed door. Als het deeg te nat is om te kneden voeg dan wat bloem toe.
  • Leg het deeg in een schone kom en dek af met een deksel of een bord. Laat het daar 15 minuten of langer rijzen.
  • Verdeel het deel in ongeveer 16 gelijke stukken kneed ze tot een mooi rond bolletje.
  • Leg de bolletjes tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 minuten rusten.
  • Verwarm nu de oven op 175 graden.
  • Meng in een schaaltje 3 tablespoons olijfolie met de 4 tenen knoflook en de geraspte kaas. Verdeel dit mengsel over de deelbolletjes.
  • Bak het breedbrood in ±20 min tot het lichtbruin is.
  • Eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept