In de zomer eten wij er graag salades zoals deze pasta salade pesto zalm en de salade met verse feta. Het is makkelijk klaar te maken en kost niet veel tijd om te maken. Daarnaast kun je als je een klein moestuintje hebt ook nog eens veel van de ingrediënten zelf kweken. Zo hebben wij dit jaar redelijk was snijbiet, tomaten en ijsbergsla kunnen oogsten. Hier hebben wij verschillende lekkere salades van gemaakt. Een van deze salades is deze pasta salade pesto zalm.

Sla die jezelf kweekt bevat vaak meer zand en grond. Om dat de sla uit de supermarkt vaak in kassen word gekweekt hoef je deze nauwelijks te wassen. Als je jezelf gekweekte ijsbergsla wil veranderen in een overheerlijke salade raad ik je aan om deze eerst te wassen. Wij gebruiken hier voor altijd een Slacentrifuge. Deze simpele, maar erg effectieve apparaten zijn ideaal om je net geoogste kropje sla te wassen. Je kunt de slacentrifuge ook voor andere bladgroente gebruiken zoals bijvoorbeeld snijbiet.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Pasta Salade Pesto Zalm
Ingrediënten
- 90 gram gerookte zalm
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 gram pijnboompitten
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram komkommer
- 200 gram sla
- 1 rode paprika
- 3 tablespoons pesto
- 2 tablespoons slasaus naturel
- 160 gram droge pasta
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking en rooster de pijnboompitten.
- Snij de komkommer, sla, gerookte zalm, paprika en de zongedroogde tomaten klein en doe dit allemaal in een grote schaal.
- Roer de pesto en de slasaus door elkaar. Proef deze en voeg eventueel pesto of slasaus toe naar smaak. Voeg daarna de pestosaus toe aan de gesneden groenten.
- Spoel de pasta koud af en schep die als eerste op. Leg daarboven op de gesneden groenten en top af met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk
1 gedachte over “Pasta Salade Pesto Zalm”