De Vegetarische Turkse pizza

Vegetarische Turkse pizza

In dit recept voor vegetarische Turkse pizza verwijs ik naar pittige knoflooksaus die eerder op de website is verschenen. De pittigheid van de knoflooksaus is erg lekker in combinatie met de kruiden die bij het gehakt gaan. The Bearded Chef en ik houden erg van pittigheid, maar mocht dit recept of het recept voor de pittige knoflooksaus te pittig zijn raad ik aan om de helft van de peper te gebruiken.

De ingrediënten voor de Vegetarische Turkse pizzaa
De ingrediënten voor de Vegetarische Turkse pizzaa

Turkse pizza is een van die gerechten die ik graag in het weekend maak. Het is een gerecht wat snel klaar is, maar ook altijd als een kleine traktatie aanvoelt. Voor mij is dat omdat ik wel eens op zaterdagavond een Turkse pizza ging halen bij de lokale grillroom. Heerlijk was dat om 12 uur ’s nachts. Desondanks vind ik onze versie lekkerder.

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas. Maar ook met gewoon bakpapier lukken deze vegetarische Turkse pizza erg goed.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Vegetarische Turkse pizza

Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Trefwoord knoflooksaus, komkommer, sla, vega gehakt, wraps
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 teen knoflook
  • 1 peper
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree of 1 kleine blikje
  • 250 gr vega gehakt
  • 1 eetlepel korianderblad
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • klein scheutje olie
  • Ijsbergsla
  • Cherry tomaten
  • Halve komkommer
  • Pittige knoflooksaus
  • Geraspte kaas
  • 4 grote wraps of tortilla’s

Instructies

  • Pers de knoflook uit,snipper de ui en snij de peper heel fijn
  • Bak dit in een grote koekenpan. Pureer ondertussen de tomatenblokjes tot een glad mensel.
  • Doe dit mengel in de koekekpan erbij en voeg het vega gehakt toe.
  • Zet de oven aan op 180 graden op de hete luchtstand
  • Voeg ook de kruiden toe en laat dit geheel rustig inkoken tot het een stevig mengsel is.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus. Snij daarna de ijsbergsla, komkommer en tomaat klein.
  • Verdeel het gehakt over de 4 wraps en zorg dat elke wrap bijna helemaal bedekt is. Laat een rand van ongeveer 1 centimeter vrij. Dit is zodat het rollen van de turkse pizza makkelijker is.
  • Bak de wraps 1 per bakplaat op een vel bakpapier in het midden van een op 185 graden oven. Bak in ± 6 minuten gaar.
  • Beleg de turkse pizza met wat gesneden ijsbergsla, tomaat, komkommer, gerapste en knoflooksaus en rol daarna losjes op.
  • Eet smakelijk!
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept