De Jambalaya

Kruidige jambalaya

Veel van onze vrienden denken dat wij alleen vegetarisch eten, omdat wij vaak recepten posten zoals Syrische falafel en vegetarische Turkse pizza. Maar The Bearded Chef en ik kunnen ook echt genieten van een lekker stuk vlees of een gerecht zoals de kruidige jambalaya waar de chorizo worst de smaakmaker is.

De ingrediënten voor de Jambalaya
De ingrediënten voor de Jambalaya

Voor dit recept gebruiken wij altijd onze Gietijzeren braadpan. Deze braadpan is gecoate met emaille, hierdoor brand de pan minder snel aan is is deze makkelijker af te wassen. Het voordeel van het gietijzer is dat het de warmte goed verdeeld door de hele pan, hierdoor krijg je geen hete plekken in de pan waar het eten op kan aanbranden. Een goede pan maakt dit overheerlijk eenpansgerecht helemaal makkelijk om te maken.

Kruidige jambalaya kun je ook erg goed invriezen, als er wat overblijft, kun je dit dus in een bakje in de vriezer doen. Ingevroren blijft het nog ongeveer 2 maanden goed. Wij maken dit recept vaak in een grotere hoeveelheid, 2 a 3 keer het recept, en vriezen het per portie in. Zo hebben we altijd wat lekkers achter de hand als we geen zin hebben om te koken! Als wij iets in de vriezer bewaren doen we dit vaak in onze verhoudbakjes deze zijn goed afsluitbaar en zullen daardoor niet lekken.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Jambalaya

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Spaans, West-afrikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren braadpan

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 80 gram chorizo
  • 150 gram kastanje champignons
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode parika
  • 2-4 lente uien
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 teaspoon chilipoeder
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval
  • 1/2 cup bulgur
  • 1 tablespoon paprika poeder
  • 1 teaspoon knoflookpoeder
  • 1 teaspoon oregano
  • 1 teaspoon kurkuma

Instructies

  • Bak de kip rondom in een pan dikke bodem, bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan.
  • Haal de kip uit de pan als deze goudbruin is en leg deze op bijvoorbeeld een bordje.
  • Fruit daarna de ui in de pan en voeg de chorizo toe, bak de chorizo kort mee tot dat de olie uit het vlees komt.
  • Voeg de kruiden toe en roer het geheel goed door elkaar zodat de smaken goed met elkaar vermengen.
  • Voeg nu de paprika lente ui en de maïs toe en bak dit kort mee.
  • Als de paprika wat zachter begint te worden voeg je de kip weer toe samen met de tomaten in blik, de bouillon en de bulgar.
  • Laat het geheel 10 a 14 minuten koken met het deksel op de pan, check na 10 minuten of de dikte van de sause goed is, als het te dun is kook de laatste 4 minuten zonder deksel.
KokenKoken

1 gedachte over “Kruidige jambalaya

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept